Buy

Buy

List of Posts

Get this widget
To get notifications, Please like our Facebook Page >>>>>>

Use Search box to find a topic in this Blog!!!

SAP BW Certification Questions (Part - 2)

MODELING


1. In which of the following elements can data transformation take place in SAP BW?
a. Extract rule
b. Report result
c. Transfer routine
d. Transfer rules
e. Update rules
Answer: c, d, e


2. What type of table does the PSA consist of?
a. Transparent table for sorting the detailed request in the format of the Transfer
structure
b. Relational
c. Binary
d. It depends on the DBMS
e. None of the above
Answer: a

3. Which of the following does an update rule connect?
a. InfoSource and source system
b. InfoCube and InfoSource
c. InfoCube and report
d. Data target and InfoCube
e. None of the above
Answer: b

4. Which of the following methods can be used to manipulate characteristics in update
rules?
a. Access an external program
b. Replace with a constant
c. Sum information
d. Use an ABAP exit routine
e. All the above
f. None of the above
Answer: e

5. Which of the following can you do with the Administrator Workbench?
a. Schedule the data load from several sources
b. Execute the data load
c. Monitor the data load and the data update
d. Design all components of SAP BW including customizing/maintenance
e. All the above
Answer: e

6. Which of the following do you use to map the transfer of transfer structure fields to the
communication structure fields?
a. Transfer rules
b. Update rules
c. Direct mapping only
d. Handled automatically by SAP BW
e. None of the above
Answer: a

7. Which of the following data types can be in the PSA?

a. Transaction data
b. Metadata
c. Master data
d. All of the above
e. None of the above
Answer: a, c

8. How can data be updated in the PSA and InfoCube?

a. In parallel
b. Sequentially
c. They can be loaded to PSA but not to ODS
d. They can be loaded to ODS but not to PSA
e. None of the above
Answer: a, b

9. What are transfer rules and update rules?

a. Where I can change data and add ABAP routines
b. Rules on the target system
c. A record layout of InfoObjects that defines the data that are updated into the
InfoCube
d. Start routines
e. None of the above
Answer: a, b

10. Which of the following statements are not correct about the PSA?
a. Created for each communication structure
b. Transfer rules have been applied
c. You can load from the PSA to an InfoCube
d. Queries can be generated from the PSA
e. None of the above
Answer: a, b, d


11. which of the following tables do ODS objects consist of?
a. Active table
b. Extended table
c. Change log table
d. Modified and new table
e. None of the above
Answer: a, c, d


12. Table partitioning is used to optimize which of the following?
a. Data deletion
b. Activation of InfoCube
c. Reporting
d. Data extract
e. None of the above
Answer: a, c

13. Which of the following statements are not correct concerning SAP BW InfoSources?
a. An InfoSource is a set of logically associated information
b. InfoSources are not delivered with SAP BW business content
c. InfoSources can contain transaction data but not master data
d. InfoSources contain all the information on a business transaction or a type of business
transaction (for example, cost center accounting)
e. The transfer structure transports the InfoSource data from a source system to an
SAP BW system
Answer: b, c, e


14. Which of the following statements are correct concerning transfer rules?
a. All transfer rules are created and must be activated in order to take effect
b. Transfer rules are objects, such as customer, product, and revenue
c. Transfer rules are stored in master data tables
d. Transfer rules determine which transfer structures fields should be populated
e. Transfer rules facilitate the data load into the SID tables
Answer: a, d

15. From which of the following do transfer rules get generated?
a. From the AWB
b. They are generated automatically
c. They are replicated from the source system
d. From selected Info objects in the template DataSource in SAP BW and in the SAP
R/3 OLTP system
e. None of the above
Answer: d

16. Which of the following items are part of an InfoObject definition?
a. Attributes
b. Hierarchies
c. Text information
d. Dimension
e. Transaction codes
f. None of the above
Answer: a, b, c


17. Which of the following are benefits of the ODS?
a. Overwrite capability
b. Reporting
c. Data compression
d. Store data on the document level
e. None of the above
Answer: a, b, d

18. Which of the following are correct concerning the ODS?
a. Data from multiple InfoSources can be consolidated in the ODS object
b. ODS data must be activated before they can be available for reporting
c. One ODS object consists of three transparent tables
d. Reporting on ODS data must be done with InfoSet queries
e. Updating InfoCubes with data from the ODS requires TRFC
Answer: a, b, c


19. Where are InfoObjects stored in SAP BW 2.0?
a. In SAP BW
b. In SAP BW and in the OLTP
c. In the OLTP
d. In the BDS
e. None of the above
Answer: a

20. The data monitor can be accessed from which of the following?
a. Administrator Workbench
b. Scheduler
c. BDS
d. InfoCube
e. None of the above
Answer: a

21. PSA supports hierarchies. (True or False)
a. True
b. False
Answer: b

22. Does the PSA support partitioning (Yes/No)?
a. Yes
b. No
Answer: a

23. Which of the following statements are correct concerning SAP BW metadata?
a. The metadata repository contains check and text table references for InfoObjects
b. Domain and data elements references in the metadata repository are created for
characteristics, but not for key figures
c. Each time a new InfoObject is created and activated, new information is added to
the metadata repository
d. Metadata can be used as a basis for defining structures that transfer data from the
OLTP systems to SAP BW
e. The metadata repository physically is stored on the OLTP system, not on the SAP
BW system
Answer: a, c, d


24. Can multiple source systems be assigned to an InfoSource (Yes/No)?
a. Yes
b. No
Answer: a

25. Which of the following statements are correct regarding the copying of update rules?
a. All parts of the update rules are copied if the InfoCubes are equal to each other
b. If the InfoCubes are not equal, update rules are copied for the InfoObjects that exist
in both InfoCubes
c. Update rules can be copied by creating new update rules, if source and target rules
are in same InfoSource
d. Update rules cannot be copied
e. None of the above
Answer: a, b, c

26. Which of the following can you perform with the Administrator Workbench?
a. Schedule the data load from several sources
b. Execute the data load
c. Monitor the data load and the data update
d. Design all components of SAP BW including customizing/maintenance
e. All of the above
Answer: e

27. It is mandatory to load data to PSA first to be able to load it to ODS. (True or False)
a. True
b. False
Answer: b

28. What are the essential parts of an InfoSource?
a. Communication structure
b. Extract structure
c. Transfer rules
d. Transfer structure
e. Update rules
Answer: a

29. Which of the following protocols do the PSA tables use for data transfer?
a. TRFC
b. ODS
c. ALE
d. IDOC
e. None of the above
Answer: a


30. What is an InfoPackage?
a. A structure used to move transaction and master data from the source system to the
SAP Business Warehouse
b. A generic term for business evaluation objects
c. The central objects, on which reports and analyses are based in SAP BW
d. A folder used to store related InfoObjects
e. None of the above
Answer: a

2 comments:

Note

This blog is solely for the purpose of getting educated in SAP. This blog does not encourage distribution of SAP hold copyright and any other publication and/or materials bearing SAP mark. If you find any copyright materials, please mail me so I can remove them. This blog is not in association with SAP.

ALL Posts

Get this widget