Buy

Buy

List of Posts

Get this widget
To get notifications, Please like our Facebook Page >>>>>>

Use Search box to find a topic in this Blog!!!

SAP BW Certification Questions (Part - 3)



1. Which of the following objects are connected by update rules?
a. Communication structures
b. Extract structure
c. InfoCube
d. InfoStructure
e. Transfer structure
f. None of the above
Answer: a, c


2. How can the business content be extended?
a. SAP BW provides function exits
b. Extend the standard extraction structures
c. Function exit must be programmed to enrich data
d. New fields must be assigned
e. None of the above
Answer: a, b, c, d


3. Which of the following is correct about Profile Generator?
This question has only one answer.
a. It is a tool to automatically generate Authorization Profile
b. It is a tool existing in OLTP systems only
c. Complete the Administrator work with extra tasks to set up authorization
d. A tool that can be used by end users to modify their authorizations
e. None of the above
Answer: a



4. Which of the following applications in SAP support delta update?
a. CO/PA (time stamp)
b. MM
c. LIS (based on separate delta tables)
d. FI/SL
e. None of the above
Answer: a, c


5. Which of the following describes a Result Set query?
a. A nested query where the results of a first query are used as entry values for a second query
b. A query using flat tables (ODS object or InfoObject)
c. A prequery
d. There is no such thing in SAP BW
e. None of the above
Answer: a



6. Which of the following can be extended in SAP BW?
a. Transaction data
b. Master data
c. Texts
d. Metadata
e. All of the above
Answer: a, b, c


7. What do the SAP BW content extractors provide?
a. Generic extractors
b. Custom extractors
c. There is no such thing in SAP BW content
d. Data sources that can be activated for all applications
e. None of the above
Answer: d


8. Which of the following is usually the largest table in the star schema?
a. None—they are all equal
b. The fact table
c. The first dimension table
d. The metadata table
e. The SID table
Answer: b


9. For which of the following objects can authorization be created?
a. Characteristic values
b. Hierarchy leaves
c. Hierarchy levels
d. Hierarchy modes
e. None of the above
Answer: a, b, c, d


10. Where are customer-specific documents stored?
a. DNS
b. BDS
c. ITS
d. AWB
e. None of the above
Answer: b


11. What does an extract structure represent?
a. Data from the target system
b. Data from the source system
c. Transport process
d. Communication process
e. None of the above
Answer: b



12. What method is used in CO/PA (SAP R/3 side) to manage delta updating?
a. Several new tables are created to manage the delta upload
b. A V3 delta management setup table is created
c. A person manually monitors the data as they come to SAP BW
d. Based on the time stamp that is attached to each line item
e. None of the above
Answer: b


13. Where can data be filtered in BEx Analyzer?
a. By the end user in a report
b. During query execution
c. In the query builder
d. When checking users’ authorizations
e. None of the above
Answer: c


14. Using PSA as a loading process, which of the following methodologies can be used?
a. To PSA, then to the data target
b. To PSA only
c. To data target only
d. To PSA and data target in parallel
e. All of the above
Answer: e


15. Which of the following is correct about Request ID (RNSID)?
a. It represents the chronological update history
b. A unique key is created by the system
c. Administrator can use RNSIDs to identify certain upload sequences in case of wrong data
d. Only requests that have “green traffic lights” will update the related InfoCube
e. Once an InfoCube is compressed, the SAP BW Administrator loses the capability of deleting a single request
Answer: a, b, c


16. What is a MultiCube query?
This question has only one answer.
a. A query using flat tables (ODS object or InfoObject)
b. A nested query where the results of a first query are used as entry values for a second query
c. It is a query divided using the relevant Basic Cubes into several queries that can be processed in parallel
d. All of the above
e. None of the above
Answer: c



17. Which of the following objects contains transactional data?
a. Query
b. InfoSources
c. InfoCube
d. Report
e. Templates
f. None of the above
Answer: c




18. Which of the following objects keeps the aggregate and InfoCube in sync?
a. DIM pointer
b. Read pointer
c. SID pointers
d. Surrogate pointer
e. None of the above
f. All of the above
Answer: b


19. What is the scheduler?
a. A tool that manages data requests to the source system
b. A tool that provides a view of data loading activities and their status
c. A tool that automates the data transfer using InfoPackages and InfoPackages groups
d. A tool to display all SAP BW elements (source system, DataSources, transfer rules, InfoSource, update rules, and InfoCubes) from the source system up
e. None of the above
Answer: a, c


20. Which of the following data extractions is possible with SAP BW?
a. Provider
b. SAP R/3
c. Flat file
d. SAP R/2
e. All of the above
f. None of the above
Answer: d


21. Which of the following statements are true regarding authorization in BW?
a. Each authorization refers to one InfoCube
b. Authorization is data concerning the user that remain unchanged over a reasonably long period of time
c. Each authorization refers to an authorization object
d. Each authorization defines one or more values for each field that is contained in the authorization object
e. None of the above
Answer: c, d


22. Which of the following elements refers to objects that deliver data in a Web report?
a. Data deliverers
b. Data providers
c. Data suppliers
d. Web providers
e. Web suppliers
Answer: b



23. Which of the following characterize a Remote Cube?
a. All of the characteristics are in one dimension
b. It is attached to an InfoSource
c. It has a physical table
d. It stores OLAP data
e. You can see updated data immediately from the source system
Answer: a, b


24. Which of the following is a supply of workbooks in SAP BW arranged according to topic areas?
a. An InfoSource
b. A channel
c. An InfoArea
d. An InfoCatalog
e. An InfoObject
Answer: b


25. Which of the following are correct concerning SAP BW InfoSources?
a. An InfoSource is comprised of InfoObjects
b. Each time an InfoSource is generated a new extract structure is created on the OLTP system
c. Only key figures are contained in the Info Source
d. The InfoSource allows the system to transfer data to the communication structure
e. The InfoSource helps prepare data to be stored in InfoCubes
Answer: a, d, e



26. What tables do ODS objects consist of?
a. Active table
b. Extended table
c. Change log table
d. Modified and new table
e. None of the above
Answer: a, c, d


27. How can the business content be activated in SAP BW?
a. No need to activate—it is automatically activated on installation of SAP BW
b. The business content for one SAP module can be activated in one step
c. Single business content objects can be activated
d. After the activation a complete scenario can be used
e. None of the above
Answer: b, c, d


28. What step do CO/PA, LO extraction, and LIS extraction methods have in common when setting up delta management of uploads?
a. On the scheduler you activate a full upload
b. On the scheduler you initialize the delta upload
c. Setup of delta tables
d. The delta is managed in the service API
e. The InfoStructure tables are used
f. VBDATA and ARFCSDATA tables
Answer: b



29. In which of the following objects can data transformation take place?
a. Extract structures
b. ODS
c. Transfer routines
d. Transfer rules
e. Update rules
f. None of the above
Answer: a, c, d, e

2 comments:

Note

This blog is solely for the purpose of getting educated in SAP. This blog does not encourage distribution of SAP hold copyright and any other publication and/or materials bearing SAP mark. If you find any copyright materials, please mail me so I can remove them. This blog is not in association with SAP.

ALL Posts

Get this widget