Buy

Buy

List of Posts

Get this widget
To get notifications, Please like our Facebook Page >>>>>>

Use Search box to find a topic in this Blog!!!

SAP BW Certification Questions (Part - 4)

30. When translating the ERM to MDM/star schema, which of the following guidelines apply?
a. N:M relationships are broken into smaller 1:N relationships
b. The central intersection entity becomes the fact table
c. The ERM is divided over BSIP rollout schedule
d. The foreign-primary key relationship becomes the dimensions
e. Dimensions are summarized into aggregates
Answer: a, b



31. Which of the following are InfoCube types in SAP BW?
a. Aggregate
b. B—Basic
c. R—Remote
d. T—Temp
e. V—Virtual
f. All of the above
Answer: a, b, c



32. What is the recommended way to increase the speed of loading?
a. Increase the size of number range buffer
b. Delete secondary indexes
c. Load master data before transaction data
d. Create multiple jobs to run in parallel
e. All of the above
Answer: e



33. What extractor types are available in SAP BW 2.0?
a. Application specific
b. Object specific
c. Cross application
d. InfoCube specific
e. None of the above
Answer: a, c



34. On top of which of the following objects can an InfoSet query be built?
a. Tables
b. Logical database
c. Views
d. Transaction data
e. ABAP programs
Answer: a, b, c, e



35. What is the maximum number of key figures in an InfoCube?
a. 13
b. 85
c. 322
d. 233
e. None of the above
Answer: d



36. In order to report on data without any key figure (e.g., employee names), which of the following would one introduce?
This question has only one answer.
a. An ABAP program to count the master data table entries
b. An artificial key figure (counter) filled with a “1” for each employee
c. Reports that count with Visual Basic functions the number of records
d. A categorical dimension
e. None of the above
Answer: b


37. What is a reporting object?
a. A folder used to store related InfoObjects
b. A generic term for business evaluation objects
c. A record layout of InfoObjects
d. An authorization object with an additional relationship to InfoCubes
e. None of the above
Answer: d



38. How does SAP BW support geocoding?
a. SAP BW does not support geocoding
b. Choose geo-info objects to be geocoded
c. Generate geocoordinates with external tool
d. Upload geocoordinates via SAP BW InfoSource
e. None of the above
Answer: b, c, d



39. Where are data stored during the execution of a query?
a. An aggregate cube
b. A cache (temp) cube in the application server
c. A virtual cube
d. A view cube
e. None of the above
Answer: b



40. What are the characteristics of the ODS?
a. Data available for reporting
b. Denormalized data structure
c. Merge data from different InfoSources
d. Potential to create external files
e. Technical and data changes
f. Transaction data only
g. All of the above
Answer: g



41. How many communication structures can be part of a master data InfoSource?
a. None
b. One
c. Two
d. Three
e. None of the above
Answer: c



42. In FI/SL we can create a ledger based on what type of tables?
a. Aggregate tables
b. InfoCube level tables
c. Line-item level tables
d. Summarization level tables
e. Total tables
Answer: e



43. According to which of the following levels can the DataSource replication occur?
a. Application component
b. DataSource
c. Extract routines
d. Hierarchies
e. Source system
Answer: a, b, d


44. Which of the following are advantages of using MultiCubes?
a. Fast reporting on multiple Basic Cubes
b. A large amount of dataset aggregation takes place by uploading
c. Avoid redundancies
d. The data can be substituted when uploading into the MultiCube
e. A MultiCube report can make selections using a maximum of 10 Basic Cubes
Answer: a, c


45. Which statements are not correct about the PSA?
a. Created for each communication structure
b. Transfer rules have been applied
c. You can load from the PSA to an InfoCube
d. Queries can be generated from the PSA
e. None of the above
Answer: a, b, d


46. Which of the following tools helps in the Web reporting area?
a. The Web agent
b. The front-page tool
c. The Web wizard
d. The query view
e. None of the above
Answer: c


47. In which of the following can data be filtered in the BEx Analyzer?
a. In the query builder
b. During query execution
c. By the end user in a report
d. When checking users’ authorizations
e. None of the above
Answer: a, c


48. From which of the following can a multprovider get its data?
a. Remote cubes
b. Multiproviders
c. ODS objects with BEx indicator
d. PSA
e. All of the above
Answer: a, b, c


49. What are Metadata?
a. Data from the BDS
b. Data from the ITS
c. Data about the data
d. Data that do not change often
e. None of the above
Answer: c


50. How do OLTP applications communicate with SAP BW?
a. Via ODBO
b. Via SAPI
c. Via communication structure
d. Via BAPI
e. None of the above
Answer: d


51. When are aggregates useful?
This question has only one answer.
a. Always
b. They are useful only for key figures with aggregation SUM, MIN, or MAX
c. For reorganizations and realignments
d. To increase the speed of loading during data update
e. None of the above
Answer: b


52. What are the statuses in the monitor in SAP BW?
a. There is no status in the monitor in SAP BW
b. Green light
c. Yellow light
d. Red light
e. None of the above
Answer: b, c, d



53. Which of the following is correct about SAP BW Statistics?
a. Data volume of the SAP BW Statistics cannot be anticipated, as it is very strongly
dependent on the usage of the SAP BW
b. SAP BW Statistics are delivered as a part of the technical content
c. All SAP BW Statistics query objects start with OSAP
d. All SAP BW Statistics InfoObject catalogues start with OSAP
e. SAP BW Statistics is automatically activated
f. SAP BW Statistics is loaded in the InfoCube via an internal InfoSource
Answer: b


54. Which of the following is included in SAP BW business content?
This question has only one answer.
a. SAP R/3 extractors, InfoSource, and queries
b. SAP R/3 extractors, InfoSource, and InfoCubes
c. SAP R/3 extractors, InfoSource, InfoCubes, and queries
d. SAP R/3 extractors, InfoSource, InfoCubes, queries, and workbooks
e. None of the above
Answer: d



55. Which of the following describes business content?
a. Role based
b. Internet based
c. Industry specific
d. Defined only by SAP
e. None of the above
Answer: a, c, d



56. Non-SAP data sources can load data into SAP BW via which of the following elements?
a. Flat files
b. Third-party extraction and load tools
c. ACCESS database files
d. CSV files only
e. None of the above
Answer: a, b



57. Which of the following statements are not correct about PSA?
a. It is created for each communication structure
b. Queries can be generated from the PSA
c. Transfer rules have been applied
d. You can load from the PSA to an InfoCube
e. None of the above
Answer: b, c



58. What is the procedure for the LIS delta update?
a. There is no delta update in LIS
b. “Generate updating” regenerates the update program and ensures that a delta update is possible
c. Activate “delta updating in the LIS” setting in the report “RMCSBIWC”
d. The active delta table is defined in “TMCBIW”
e. None of the above
Answer: b,c, d




59. How many dimension tables can the SAP BW system administrator creates per InfoCube?
This question has only one answer.
a. 13
b. 16
c. 233
d. 248
e. None of the above
Answer: b



60. Which of the following are parts of an InfoSource?
a. Communication structure
b. Transfer rules
c. Update rules
d. Transfer structure
e. Extractor
Answer: a, b, c, d, e

2 comments:

Note

This blog is solely for the purpose of getting educated in SAP. This blog does not encourage distribution of SAP hold copyright and any other publication and/or materials bearing SAP mark. If you find any copyright materials, please mail me so I can remove them. This blog is not in association with SAP.

ALL Posts

Get this widget