Buy

Buy

List of Posts

Get this widget
To get notifications, Please like our Facebook Page >>>>>>

Use Search box to find a topic in this Blog!!!

SAP BW Certification Questions (Part - 6)

EXTRACTION


1. Which of the following are correct concerning CO/PA?
a. Summarization levels for an operating concern have the same function as aggregates
for an InfoCube
b. CO/PA summarization levels are managed by the InfoCube, and always contain the
same numbers as the InfoCube that they are based on
c. Characteristics in CO/PA correspond to the characteristics in InfoCubes
d. The value fields in CO/PA can be regarded as key figures with additional summarization
in each characteristic
e. Line items in CO/PA can be compared to line items in the ODS
Answer: a, c, d, e


2. Which of the following are methods used in SAP BW to manage delta updates?
a. Change logs
b. Change pointers
c. Metadata uploads
d. Time stamps
e. All of the above
Answer: a, d


3. For what type of CO/PA data source can selection criteria be used to implement a delta
scenario?
a. Cost based
b. Time based
c. Account based
d. Value based
e. None of the above
Answer: c


4. When should the tools for generic data extraction for creating a data source be used?
a. After each plug-in installation
b. For all flat file loads
c. If it is not possible to create IDOCs on your system
d. When the business content does not include a DataSource for your application
e. When the extractor programs are upgraded to a new release level
Answer: d


5. What is the V3 control, background processing?
a. Tool to process CO/PA data load in the background
b. Define job parameters
c. Scheduled batch jobs for updating extract structure to data source
d. Maintenance of FI/SL extractors
e. None of the above
Answer: b, c



6. Which of the following is the method used within the LO extractor cockpit to accomplish
the delta management utilities?
a. Several tables with pointers that open and close the delta tables
b. The V2 asynchronous update method
c. The same communication structure that the LIS method uses
d. Business content
e. The V3 synchronous update method
Answer: e


7. Which of the following tables can be created for a ledger in FI/SL?
a. Aggregate tables
b. InfoCube level tables
c. Line item level tables
d. Summarization level tables
e. Totals tables
Answer: e


8. Which of the following data is it better to load first?
a. Attributes
b. Hierarchies
c. It does not matter
d. Text
e. Transactional data
f. None of the above
Answer: a


9. Which of the following steps are common to CO/PA, LO extraction, and LOS extraction
when setting up delta management of uploads?
a. On the scheduler you initialize a full upload
b. On the scheduler you initialize the delta upload
c. Set up delta tables
d. The delta is managed in the service AI
e. The InfoStructures are used
f. VBDATA and ARFCSDATA tables
Answer: b


10. What tables are generated once the LIS environment has been configured?
a. One structure (55nn BIWS)
b. Two transparent tables (55nn BIWI and 55nn BIW2)
c. Four tables (line items table, segment level table, segment table, and summarization
levels tables)
d. Four tables (Plan line items, object table_1, object table_2, and summary tables)
e. None of the above
Answer: a, b


11. A full load must be done before a delta load can be performed. (True or False)
a. True
b. False
Answer: b


12. Which of the following are the recommended ways to speed loading?
a. Create multiple jobs to run in parallel
b. Delete secondary indexes
c. Increase the size of the number range buffer
d. Load transaction data before master data
e. All of the above
Answer: a, b, c


13. Where can you initially specify PSA or IDOCs?
a. In the assignment of the InfoSource
b. In the communication structure
c. In the scheduler
d. Transfer methods tab in the transfer rules
e. None of the above
Answer: d


14. What is considered an SAP R/3 versus a non-SAP R/3 system?
a. Siebel vs. Oracle
b. LIS vs. LO
c. UNIX vs. ABAP
d. 3.0D vs. 3.1H
e. None of the above
Answer: d


15. Which of the following data can go through PSA?
a. Attributes
b. Hierarchies
c. Text
d. Transaction data
e. None of the above
Answer: a, c, d


16. Which of the following is correct concerning delta updates?
a. All SAP BW applications support the delta update process
b. The update programs information structure can be regenerated only if the LIS updating
function is active
c. Delta updates are client independent
d. Delta updates are client specific
e. Before you start a delta update request in SAP BW, you must make sure that the
OLTP system is down, and that no users are on that system
Answer: d


17. What steps do CO/PA, LO extraction, and LIS extraction methods have in common when
setting up delta management of uploads?
a. On the scheduler you activate a full upload
b. On the scheduler you initialize the delta upload
c. Setup of delta tables
d. The delta is managed in the service API
e. The InfoStructure tables are used
Answer: b


18. What application does not support delta update?
a. FI/SL
b. CO/PA (time stamp)
c. Cross-application generic data extraction using a creation and change date
d. LIS (based on separate delta tables)
e. None of the above
Answer: a



19. What are the elements of the name of a data source CO/PA?
a. System ID
b. Client
c. Operating concern
d. Controlling area
e. Company code
Answer: a, b, c



20. What extractor types are available in SAP BW 2.0?
a. Application specific
b. Object specific
c. Cross application
d. InfoCube specific
e. None of the above
Answer: a, c


21. What is the scheduler?
a. A tool that manages data requests to the source system
b. A tool that provides a view of data-loading activities and their status
c. A tool that automates the data transfer using InfoPackages and InfoPackages
groups
d. A tool to display all SAP BW elements (source system, DataSources, transfer rules,
InfoSource, update rules, and InfoCubes) from the source system up
e. None of the above
Answer: a, c


22. In which of the following do you specify TRFC or IDOCs?
a. Transfer method tab
b. Update rules
c. Transfer rules
d. BEx Analyzer
e. None of the above
Answer: a, c


23. Data from non-SAP data sources can be loaded into SAP BW via which of the following?
a. Flat files
b. Third-party extraction and load tools
c. Access database files
d. CSV files only
e. None of the above
Answer: a, b



24. Which load method can be used when using TRFC?
a. To InfoCube only
b. To ODS and InfoCube in parallel
c. To ODS only
d. To ODS, then to InfoCube
e. To PSA
Answer: a, b, c, d


25. Which of the following describe a realignment in CO/PA?
a. A change in the organization
b. A change in the reporting hierarchies
c. Creation of a new summation table
d. Creation of a profitability segment
e. All of the above
Answer: a, b



26. Which of the following is not a step in the definition of an InfoSource for master
data?
a. Define the InfoObject
b. Define the transfer structure
c. Define the update rule
d. Activate the InfoObject
e. All of the above
f. None of the above
Answer: c


27. What kind of data can be extracted and loaded with SAP BW?
a. Master data
b. Transaction data
c. Hierarchies
d. Attributes
e. None of the above
Answer: a, b, c, d


28. On the update rule, when I choose to initialize the data, what does that mean?
a. I want to add information to my data target
b. I want to fill a characteristic with master data of some sort
c. I want to create a routine that uses a user exit
d. I want to create a routine that blanks out the characteristic
e. I want to read the data in certain way
Answer: d


29. Which of the following does the scheduler allow you to do?
a. Determine which InfoCube should be supplied with data
b. Which reports should be updated
c. Start batch jobs to load data
d. Perform a master data check
e. None of the above
Answer: a, c, d


30. Which of the following is correct concerning SAP BW InfoSources?
a. The InfoSource allows the system to transfer data to the communication structure in
SAP BW.
b. Only key figures are contained in the InfoSource.
c. The InfoSource helps prepare data to be stored in the InfoCube.
d. An InfoSource is comprised of InfoObjects.
e. InfoSources include extract structure.
Answer: a, c, d

2 comments:

Note

This blog is solely for the purpose of getting educated in SAP. This blog does not encourage distribution of SAP hold copyright and any other publication and/or materials bearing SAP mark. If you find any copyright materials, please mail me so I can remove them. This blog is not in association with SAP.

ALL Posts

Get this widget